>Datum en onderwerpen
Wanneer: 12 september 2021 - 10 oktober 2021Afgelopen
Onderwerpen:
Voor:
Colleges
Kun je leren voor zeeheld?
Wist je dat admiraal Michiel de Ruyter is geboren in Vlissingen? Hij was de zoon van een bierdrager, maar wist het te brengen tot admiraal: echt heel bijzonder, zeker in die tijd. Dan kon hij zeker wel erg goed leren en was hij de beste van de klas, denk je misschien. Dat valt nog te bezien. Frits de Ruyter de Wildt is een directe nazaat, dus familie, van Michiel de Ruyter. Hij komt vertellen over de jongensjaren van Michiel, zijn uitvindingen en zijn reizen.
- Expert: Frits de Ruyter de Wildt
Werkt een zeeschilder op zee?
Het Zeeuws maritiem muZEEum mag voor een lange tijd zes heel bijzondere schilderijen lenen. Op deze schilderijen is heel veel te zien. Vooral hoe trots mensen in de zeventiende eeuw waren op successen op zee, maar ook de gevaren zoals storm en schipbreuk zijn zichtbaar. De schilderijen zijn heel erg uitvergroot op de muren van het muZEEum, zodat je elke matroos, bootsjongen en kapitein in de ogen kunt kijken. Remmelt Daalder, oud-conservator van het Scheepvaartmuseum, heeft de schilderijen helpen uitzoeken. Hij kent een verhaal achter elk detail, maar het blijft niet bij kijken alleen.
- Expert: Remmelt Daalder
Wrakken in de polder?
Voor de kust van Zeeland liggen heel veel wrakken. Logisch, want de scheepvaart was enorm belangrijk en af en toe ging er wel eens wat mis. Je kent vast wel namen als Roompot en het wrak Ritthem. Maar ken je ook het wrak bij de Oranjemolen en weet je waar het verloren schip van Michiel de Ruyter ligt? Soms zie je scheepsarcheologen aan het werk in de polder. Op het land dus! Waarom? Alice Overmeer, onderwaterarcheoloog, weet er het antwoord op. Ze neemt haar duikpak mee, stukken van een 16de-eeuws scheepswrak én een doosje met vondsten uit een wrak.
- Expert: Alice Overmeer
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze collegereeks.
Adres
- Meer info over dit museumNieuwendijk 11
4381 BV Vlissingen Karen Kroese communicatie@muzeeum.nl 0118412498